Waarom adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook heeft vele voordelen. Zo heeft Facebook niet alleen enorm veel gebruikers, maar ook is het medium relatief goedkoop, kan je zelf bepalen wie je advertenties te zien krijgt en is het mogelijk om de resultaten te meten. Lees er meer over in deze blog.

POPULAIR

Met meer dan 2 miljard accounts wereldwijd is Facebook het populairste platform ter wereld. Twijfel er dus maar niet aan: onder die vele gebruikers bevinden zich heel wat potentiële klanten. Van kinderen, pubers en jongvolwassen tot ouders en senioren. Met advertenties op Facebook bereikt jouw zaak jong en oud.

GOEDKOOP

Vergeet advertenties op radio, televisie of in magazines: ze zijn duur en je weet niet zeker of ze jouw doelgroep wel bereiken. Op Facebook kies je zelf hoeveel je aan de advertenties wilt besteden. Je kan heel goedkoop beginnen en aftasten wat wel en wat niet werkt.

DOELGERICHT

De voornaamste troef om te adverteren op Facebook? Je kan zelf kiezen wie jouw advertenties te zien krijgt. Zo kan je heel gericht adverteren op jouw doelgroep. Je filtert eigenlijk jouw potentiële klanten uit die hoop van 2 miljard gebruikers.

Hoe? Facebook maakt het voor jou mogelijk om te segmenteren op verschillende eigenschappen die jouw potentiële klanten typeren. Zo kan je filteren op:

  • Woonplaats
  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Interesses
  • Bezochte plaatsen

Je ziet het: de segmentatie-mogelijkheden op Facebook zijn haast eindeloos. Jij hebt dus de zekerheid dat geen enkele eurocent van jouw marketingbudget verloren gaat aan mensen die geen interesse hebben in jouw producten of diensten.

MEETBAAR

Bij radio, televisie en kranten is het quasi onmogelijk om te zien of jouw advertenties resultaat hebben opgeleverd. Facebook geeft jou daarentegen exacte cijfers. Zo kan je weten:

  • hoeveel mensen je advertentie hebben gezien,
  • hoeveel mensen erop hebben geklikt,
  • hoeveel mensen een aankoop of contactaanvraag hebben gedaan.

Op die manier krijg je inzicht in wat wel en wat niet werkt. Zo kan je waar nodig bijsturen en je advertenties nog krachtiger maken.

INTERACTIEF

Niet alleen zie je hoe goed je advertenties het doen, maar ook hoe je doelgroep op de advertenties reageert. Potentiële klanten kunnen je advertenties immers liken, becommentariëren en delen.

Ook als iemand een vraag heeft over de producten of diensten uit je advertentie, kunnen ze die makkelijk stellen in de vorm van een ‘comment’. Jij kan die vraag vervolgens direct beantwoorden. Dat komt de communicatie met je doelgroep ten goede.

TREK NU ALS EEN ECHTE PRO KLANTEN AAN VIA FACEBOOK!

Wil je op een succesvolle, effectieve manier klanten winnen via Facebook? Dan heb je nood aan een professionele campagne. Contacteer nu Yellowshape, het digital agency in Antwerpen dat gespecialiseerd is in klanten aan te trekken via het internet.

Plan meeting

Plan je graag onmiddellijk een meeting in?

Wil je al eens even zien en horen wie er achter Yellowshape zit? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons dan een vrijblijvende videocall houden. Plan nu zelf een datum en tijdstip in!